Beren die wachten op castratie


De mannen die u op deze pagina vind wachten op castratie.

Heeft u geen haast, dan is het misschien leuk om eens rond te kijken op deze pagina. De beer die u aandacht trekt kunnen we met “voorrang” voor u laten castreren. Bij ons komen er enorm veel ongecastreerde losse beren binnen of beren die hun maatje verloren zijn of verkocht zijn met een ander beertje en dit liep op een vecht partij uit….. Deze mannen moeten dus eerst gecastreerd worden om een kans te maken op een nieuw thuis.


. Deze pagina is Zondag 16 Januari ge-update!

Deze mannen laten wij castreren en herplaatsen we met of bij een eenzaam zeugje….

Super knappe Walter,

Info volgt spoedig.


Mooie, lieve Pim

Info volgt spoedig.


50% Cuy beren worden beide gecastreerd.

Info volgt spoedig


Midas,

Midas was 1 van de drie…. Zijn 2 maatjes kunnen het goed vinden samen maar Midas weet de boel constant weer op te jutten…. Dat ging niet werken…. Wat Midas nodig heeft na zijn castratie is een leuke stabiele dame aan zijn zeide die hem haar fijn laat weten hoe de rollen verdeeld zijn…

Het is een enorme knuffel kont die kinderhandjes gewend is en niet snel ergens van schrikt. Zodra Midas gecastreerd is mag hij na zijn herstel verhuizen.

Voor Midas hebben we evt een leenkooi om zo al op een veilige afstand kennis te maken met het zeugje. Samen onder begeleiding gezellig op schoot doet straks wonderen voor de definitieve koppeling. Voor Midas gezellig dat hij weer in een gezellige woonsituatie is en uw eenzame zeugje kan al heel wat afkletsen met hem.

Waarom staan er vaak zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 20,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00
 • Skinny castraat 65,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.