Beren die wachten op castratie. Deze pagina is 20 juni ge-update!

Deze mannen laten wij castreren en herplaatsen we met of bij een eenzaam zeugje….

De mannen die u op deze pagina vind wachten op castratie.

Heeft u geen haast, dan is het misschien leuk om eens rond te kijken op deze pagina. De beer die u aandacht trekt kunnen we met “voorrang” voor u laten castreren. Bij ons komen er enorm veel ongecastreerde losse beren binnen of beren die hun maatje verloren zijn of verkocht zijn met een ander beertje en dit liep op een vecht partij uit….. Deze mannen moeten dus eerst gecastreerd worden om een kans te maken op een nieuw thuis.


Jip,

Jip en Joep, joep vind u hier onder. Jip en Joep waren elkaar meer dan zat en gaan zonder elkaar verder door het leven. De manen moeten natuurlijk eerst gecastreerd worden. Jip is 1 jaar jong en heeft aardig wat te stellen gehad met zijn broer Joep. Jip is niet dominant en gaat ellende uit de weg. Jip verdient een lief vriendinnetje en een ruim verblijf. Lekkere groentjes en als hij je vertrouwd een aai over zijn bolletje.


Joep,

Joep was het maatje van Jip maar zit niet echt een andere beer te wachten in zijn buurt… Hij wil graag een lief onderdanig meisje waar hij geen strijd meer mee hoeft te voeren. Deze knappe beer met zijn lange neus is echt geen bruut maar is gewoon niet blij met mannelijk gezelschap. (eigenlijk heel natuurlijk gedrag)

Wie kan deze kanjer een foreverhome bieden….


Kaspertje.

Kaspertje is bij ons gebracht door een jongen die hem bij iemand heeft weggehaald omdat deze mensen de zorg hadden onderschat. Deze kleine kruimel verdient de beste zorg. Ik schat deze kruimel 10 weken jong. Hier ziet er verder goed uit! Hij heeft een wat rommelig vachtje, dit maakt hem bijzonder. Deze kruimel moet eerst gecastreerd worden voor dat hij aan een meisje gekoppeld kan worden.


 

Henkie,

Henkie is een super mooie sterke cavia, pas 1 jaar oud. Zoekt een thuis waar hij lekker mag scharrelen met 1 of meerdere dames. Oppakken vind hij spannend maar eenmaal op schoot is het prima. Hij is dol op witlof en komkommer.

Heeft u een passende plek voor Henkie kom dan gerust langs om kennis te maken en misschien is er een klik.


Nibbit, (staat in optie)

Nibbit is een geweldig leuke, mooie, makke, knuffelige beer. Super veel geknuffeld en een enorm fijn thuis gekend. Helaas moest er toch afstand gedaan worden van deze lieve jongen. dit echt voor zijn eigen bestwil. Hoe veel verdriet het ook met zich mee bracht. We zoeken dan ook weer een 5 sterren plekje voor deze lieve kanjer.

Nibbit is 2 jaar,19 augustus word hij 3. Hij is dol op verse groentjes, fruit is helaas geen optie voor deze kanjer daar krijgt hij korstjes van op zijn lippen.

Kunt u deze kanjer veel liefde en aandacht geven. Stuur dan een berichtje. Omdat Nibbit zo mak is, is het niet de bedoeling dat het een speeltje voor de kinderen word. Nibbit is zo mak omdat er altijd voorzichtig en met respect mee om gegaan is….


Django, (gereserveerd)

Geweldige knappe kerel, Jango . Wat een knappert. Erg lief en aanhankelijk. altijd goed verzorgt en zijn vachtje mooi bijgehouden. Django is zijn maatje verloren en omdat een caaf alleen geen optie is kwam deze lieverd naar ons toe. Django is dol op knabbelstaafjes , dus mocht u voor deze knappe 2 jarige kanjer gaan dan mogen de staafjes zeker niet ontbreken op uw boodschappen lijstje.

Kunt u deze kanjer veel liefde en aandacht geven. Stuur dan een berichtje. Omdat Django zo mak is, is het niet de bedoeling dat het een speeltje voor de kinderen word. Django is zo mak omdat er altijd voorzichtig en met respect mee om gegaan is….


Lenny,

Lenny is een geweldig leuke eigenzinnige beer. Hij is heerlijk relaxed, ligt een groot gedeelte van de dag heerlijk te chillen. Lenny mist wel zijn mensen familie en zou het liefst zsm een thuis vinden. Hij moet nog wel eerst gecastreerd worden. Deze knappe man is 4,5 jaar jong… Dit zal je hem zeker niet geven….

In zeer goede conditie, we hebben met zijn oude baasjes goed overlegd en om Lenny een stabiele toekomst te gunnen hebben we besloten om hem te laten castreren.


Shitsu

Shitsu is het “maatje” van Frodo. Tenminste maatjes zijn ze als ze ook ver bij elkaar uit de buurt kunnen als er onenigheid is…. Daarom kiezen we er voor om de mannen los van elkaar te plaatsen. Shitsu is een prachtige cavia die niet zo stoer is als Frodo hier onder. Hij kijkt graag de kat uit de boom en gaat graag ruzie uit de weg. Een lief zeugje die zijn oortjes wast ipv er in bijt is wat we voor Shitsu willen.

Shitsu is 2,5 jaar jong


Frodo,

Frodo is een super grappige, stoere, dominante, ondernemende beer. Deze kanjer ging zelfs met zijn oude eigenaar mee naar het strand…. Jaagt de katten uit de tuin en komt schooien om een lekker hapje. Ja Frodo en zijn baasje waren dikke maatjes. Helaas door veel werk in het buitenland moest het baasje van `Frodo en Shitzu een enorme moeilijke beslissing nemen. De mannen wonen nu sinds een paar dagen bij ons in de opvang. We kiezen er voor om de mannen uit elkaar te halen. Los in een grote tuin gaat het prima maar samen in een 150 hok is er toch veel onrust.

Frodo is 2 jaar jong


Waarom staan er vaak zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 20,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00
 • Skinny castraat 65,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.