Beren die wachten op castratie

De mannen die u op deze pagina vind wachten op castratie. Heeft u geen haast, dan is het misschien leuk om eens rond te kijken op deze pagina. De beer die u aand

acht trekt kunnen we met “voorrang” voor u laten castreren. Bij ons komen er enorm veel ongecastreerde losse beren binnen of beren die hun maatje verloren zijn of verkocht zijn met een ander beertje en dit liep op een vecht partij uit…..


Deze mannen laten wij castreren en herplaatsen we met of bij een eenzaam zeugje….

Droppie geboren januari 2021

Super mooie beer heeft samen geleefd met 2 andere berenvriendjes. dit ging goed maar helaas gaat 1 van de mannen een vrij lang behandel traject in bij ons en de andere beer is toch wel wat happerig….  Dus kiezen we er voor deze knappert te castreren en met of bij een vriendinnetje te plaatsen.


Chewbacca, Wat een grappig stoer ventje!

Chewbakka is een harig personage uit Star Wars, Zijn baasje is fan van deze film en dit manneke heeft zeker wel wat van Chewbacca weg….  Chewbacca heeft het altijd goed gehad thuis maar helaas overleed zijn maatje en een cavia alleen is geen optie. Dus kwam deze knappert met veel moeite naar de opvang. We gaan op zoek naar een fijn thuis met een lief vriendinnetje!!  Maar eerst moet deze knappert nog gecastreerd worden.

Ook voor Chewbacca  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!


Deze mooie bijzondere man heet Kuzy,

Kuzy is 1 jaar jong en woonde samen met Luntik die u hier onder vind. We hebben ons best gedaan de mannen samen te laten…. Maar helaas, wat thuis zo af een toe voorkwam even kibbelen is in de opvang toch wel uitgelopen op vechten….. De mannen zijn beter af zonder elkaar en na castratie krijgen ze balletwee een lief vriendinnetje. Misschien heeft u thuis wel een eenzaam zeugje of een groepje dames die wacht op een knappe man…

De mannen vinden veel nog spannend dus een baasje met geduld is wel een vereiste.

Ook voor Kuzy  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!


Deze mooie bijzondere man heet Luntik

Luntik is 1 jaar jong en woonde samen met Kuzy die u hier onder vind. We hebben ons best gedaan de mannen samen te laten…. Maar helaas, wat thuis zo af een toe voorkwam even kibbelen is in de opvang toch wel uitgelopen op vechtsen….. De mannen zijn beter af zonder elkaar en na castratie krijgen ze balletwee een lief vriendinnetje. Misschien heeft u thuis wel een eenzaam zeugje of een groepje dames die wacht op een knappe man…

De mannen vinden veel nog spannend dus een baasje met geduld is wel een vereiste.

Ook voor Luntik  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!


Babs, is 1.5 jaar jong, wat ben je mooi!

Babs kwam met zijn vriendje naar de opvang. Samen kunnen ze het op het moment goed vinden maar dit wissels sterk… Dus zeker geen stabiel koppel… We nemen het zekere voor het onzekere en plaatsen de mannen los van elkaar. Dit in goed overleg met Babs zijn baasjes. Babs heeft een prachtig vachtje! Een vachtje wat wel goed verzorgd moet worden….  even de hooitjes / bodembedekking uit de vacht halen met de vingers, en als de haren over de grond slepen even lekker een stukje korter knippen.

Ook voor Babs  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

lieve mooie schattige Tim 10 weken jong,

Tim is een lief klein manneke die helaas niet werd geaccepteerd door zijn broertje. Tim word zsm gecastreerd zodat hij snel weer in een gezellige gezinssituatie terecht komt. Hij is veel in handen geweest dus ook enorm mak voor zo een jong ventje. Tim is gek op worteltjes en mais… vandaar vast zijn mooie kleurtje….

Dit mannetje moet eerst nog gecastreerd worden en kan daarna geplaatst worden. Hij kan na zijn castratie in een leenkooi mee zo kan hij op veilige afstand al gezellig communiceren met zijn nieuwe vriendinnetje.  7 Dagen na zijn castratie kan hij (als alles goed hersteld) Naar zijn nieuwe familie.


Mag ik u voorstellen aan,Wiet `Wiet 1 jaar jong

Zondag 5 September zijn er 6 lieve beren binnen gekomen van een gezellige lieve dame, deze dame heeft de 6 cavia’s opgevangen voor een kennis die een tijdje naar het buitenland ging maar die heeft daar de liefde gevonden en is niet meer terug gekomen…  De cavia’s hebben bij mevr in een groot verblijf gelopen heerlijk buiten maar hebben toch behoorlijk gevochten….. De wonden hebben we verzorgd dit komt allemaal wel weer goed maar veel oortjes hebben blijvende schade…….. We hebben de mannen allemaal een eigen verblijf gegeven en er is nu rust. Elkaar zien en horen is voor voorlopig even genoeg. De mannen worden alle 6 gecastreerd en zoeken een veilig thuis.

Kan jij een van deze kanjers een fijn thuis bieden met veel lekkere groentjes en een lieve dame? laat het dan zsm weten. Ze zijn stuk voor stuk erg leuk.

Wiet Wiet kan na zijn castratie in een leenkooi mee zo kan hij op veilige afstand al gezellig communiceren met zijn nieuwe vriendinnetje.  7 Dagen na zijn castratie kan hij (als alles goed hersteld) Naar zijn nieuwe familie.


Mag ik u voorstellen aan, Twiet Twiet 1 jaar jong

Zondag 5 September zijn er 6 lieve beren binnen gekomen van een gezellige lieve dame, deze dame heeft de 6 cavia’s opgevangen voor een kennis die een tijdje naar het buitenland ging maar die heeft daar de liefde gevonden en is niet meer terug gekomen…  De cavia’s hebben bij mevr in een groot verblijf gelopen heerlijk buiten maar hebben toch behoorlijk gevochten…..

Sam heeft helaas aardig op zijn donder gehad……De wonden hebben we verzorgd dit komt allemaal wel weer goed maar veel oortjes hebben blijvende schade…….. We hebben de mannen allemaal een eigen verblijf gegeven en er is nu rust. Elkaar zien en horen is voor voorlopig even genoeg. De mannen worden alle 6 gecastreerd en zoeken een veilig thuis.

Kan jij een van deze kanjers een fijn thuis bieden met veel lekkere groentjes en een lieve dame? laat het dan zsm weten. Ze zijn stuk voor stuk erg leuk.

Twiet Twiet kan na zijn castratie in een leenkooi mee zo kan hij op veilige afstand al gezellig communiceren met zijn nieuwe vriendinnetje.  7 Dagen na zijn castratie kan hij (als alles goed hersteld) Naar zijn nieuwe familie.


Alfred 1.5 jaar jong

Alfred is het maatje van beer Babs. Samen kunnen ze het op het moment goed vinden maar dit wissels sterk… Dus zeker geen stabiel koppel… We nemen het zekere voor het onzekere en plaatsen de mannen los van elkaar. Dit in goed overleg met Alfred zijn baasjes.  Alfred is de dominante beer van de twee…. Hij zal daarom ook veel meer op zijn gemak zijn bij een super lief en zorgzaam zeugje.

Ook voor Alfred  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!


Beertje en Tijger wat een geweldig leuk stel! Deze mannen gaan goed samen en lijken absoluut geen strijd te leveren! Toch laten we ze alle twee castreren! Mocht er dan in de toekomst problemen komen dan kan er gelijk een zeugje bij. Komt er nou echt een heel fijn plekje voor bij dan mogen ze ook los van elkaar geplaatst worden. Vandaar zetten wij ze op beide pagina’s!!

Ook voor Beer  hebben wij natuurlijk een leenkooi mocht hij bij een lief vriendinnetje geplaatst worden……..  Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!! Hieronder vind u Tijgertje!


Tijgertje deze mooie satijn beer glimt u als satijn tegemoet. Stiekem was het bij mij liefde op het eerste gezicht. Wat een knappert!!

Beertje en Tijger wat een geweldig leuk stel! Deze mannen gaan goed samen en lijken absoluut geen strijd te leveren! Toch laten we ze alle twee castreren! Mocht er dan in de toekomst problemen komen dan kan er gelijk een zeugje bij. Komt er nou echt een heel fijn plekje voor bij dan mogen ze ook los van elkaar geplaatst worden. Vandaar zetten wij ze op beide pagina’s!!

Ook voor Tijger hebben wij natuurlijk een leenkooi mocht hij bij een lief vriendinnetje geplaatst worden……..  Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!! Hieronder vind u Tijgertje!


 

Deze lieve jongen heeft de naam snor beer gekregen…. Deze lieverd heeft in een berengroep gezeten en is daar aardig onderdrukt geweest…. Het is dan ook een bange beer die een baasje met geduld zoekt. Hoe mooi is het niet om deze kanjer weer vertrouwen en rust te geven met een lief vriendinnetje. Hij zal je zijn hele leven dankbaar zijn!! Hij is pas 8 mnd dus er is nog veel mogelijk!

Deze man moet eerst nog gecastreerd worden en kan daarna geplaatst worden.Hij kan na zijn castratie in een leenkooi mee zo kan hij op veilige afstand al gezellig communiceren met zijn nieuwe vriendinnetje.  10 Dagen na zijn castratie kan hij (als alles goed hersteld) Naar zijn nieuwe familie


Er zijn 30 Maart 37 beren binnen gekomen…..

Helaas zijn er beren bij die door enorme vechtpartijen beschadigd zijn! Deze mannen hebben nog een traject van herstel voor de boeg. Toch willen we juist deze mannen onder de aandacht brengen.  Heeft u een groot hart en geduld, vind u de littekens / afgeknabbelde oortjes geen probleem…  Reserveer dan vast een van deze mannen. Ze worden gecastreerd en zijn dan nog wel 6 vruchtbaar. Wij hebben evt leenkooien zodat u de beer al in zijn eigen verblijf al kennis kan laten maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren.

Er zullen iedere week nieuwe beren op de pagina voorgesteld worden….


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Hazie. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan. Vooral zijn oortjes zijn hierdoor enorm beschadigd. De word op zijn rug is mooi aan het genezen. Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 1 jaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje!

Wacht op castratie

(ivm met de enorme toename van afstandsdieren is het ook mogelijk om de beren die gecastreerd moeten worden zelf bij u dierenarts te laten castreren.) 


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Barry. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan.Zijn rug va zijn schouderbladen zat vol met bijtwonden. Ik heb heb geschoren om de wonden beter te kunnen behandelen /zalven. Dit zal weken duren voor dat zijn vacht weer helemaal is aangegroeid. Maar met tijd en geduld komt dit weer helemaal goed!  Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 9 mnd. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! Barry is na maanden weer helemaal hersteld!!

Wacht op castratie

(ivm met de enorme toename van afstandsdieren is het ook mogelijk om de beren die gecastreerd moeten worden zelf bij u dierenarts te laten castreren.) 


Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 20,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.