Berenkoppels


Deze pagina is 15 Juni ge-update!

Er komen ook veel berenkoppels binnen. Stabiel koppels maar ook ruziënde beren!!  Beertjes die hun hele leven al bij elkaar zitten. Dit is voor ons altijd een dilemma…… Deze mannen kunnen we niet uit elkaar halen!!

Beren die van kleins af aan samen zitten kunnen samen opgroeien als een stabiel koppel. Ze leven dan in harmonie samen en over het algemeen kunnen ze het samen prima vinden. 2 onderdanige type’s bv……

Of een dominant beertje en een onderdanig beertje die geen ellende wil…. Ook zie je vaak het teddy ras wat goed met elkaar gaat….. Zij zijn wat gelijkmatiger en rustiger van karakter.

De kans dat 2 beertjes samen stabiel opgroeien is 50%!

Helaas word dit bij de verkoop van beren er niet bij verteld! Dit is naar mijn inziens info die het nieuwe baasje graag had willen horen bij zijn of haar keus!!!  

In de andere 50% van deze koppels, gaan de mannen vervelend doen en dat loopt dan uit op klappertanden/ kopstoten/ jagen en in het ergste geval vechten………. Vaak zie je dit bij 2 dominante type’s. De een loopt de ander constant te irriteren en springt constant achter op…. Lang tijd duld het andere beertje het maar op een gegeven moment is de maat vol en geeft hij tegengas…… Dan is er ellende, een vecht partij blijft dan vaak niet uit.

Deze ruziënde mannen komen we helaas vaak tegen bij het afstaan van cavia’s!!  Wij halen de mannen per direct uit elkaar en laten beide beren castreren. Zij worden dan weer los van elkaar uitgeplaatst met een lief vriendinnetje.

Gaat het toch fout

Mocht het nou zo zijn dat u er voor kiest om een stabiel koppel beren te adopteren en in de toekomst gaat het toch fout! Dan zullen we 1 van de 2 beren terug nemen hem laten castreren en uitplaatsen met een zeugje. Het beertje wat bij u blijft wonen krijgt van ons na dat hij gecastreerd is een zeugje van ons.  Zo zullen we helpen waar we kunnen……….. Ons uitgangspunt is gelukkige cavia’s!!!

Als het lukt, en de leeftijd van de beren staat het toe laten wij de mannen castreren.


Drie teddyberen, Pim, Pompen Piet

Wat een geweldig lief knap koppel. Super leuke lieve knappe mannen. Deze kanjers zijn lief met elkaar en enorm nieuwsgierig. deze lieverds zoeken een lief baasje die ze alle drie willen adopteren. Ik verwacht echt geen ellende tussen de mannen in de toekomst. Ruimte is wel het sleutel woord. Voor die beren heb je minimaal 150 x 50 cm nodig!

De mannen zijn pas 1 jaar jong


Info volgt spoedig


 


Bo en Billy

Deze 2 kanjers zijn door een lieve dame uit een benarde situatie gered.  Hun baasje had helaas geen idee wat deze kanjers nodig hadden en schot in de zorg enorm tekort. Deze mannen zijn angstig en alle vertrouwen in de mens kwijt… Deze lieverds zijn denk ik pas een maand of 6 jong .

Heb jij een groot hart voor dieren en heb jij geduld, dan denk ik dat deze mannen op jou zitten te wachten. Ze verdienen het echt!!!


Info volgt spoedig!

Teun en Guus,

Wat een geweldig lief beren koppel!


Joekie en Jaco,

2 broertjes van nu 8 mnd jong. Deze mannetjes zijn super ondernemend en gek op een beetje uitdaging. Joekie is vrij mak en Jaco vind het nog een beetje spannend. Maar met veel liefde, geduld en aandacht kan dit jonge beren koppel nog zeker mak gemaakt worden.

De mannen zijn dol op verse groente en kruiden hooi.

Heeft u interesse in deze lieve mannen stuur dan even een berichtje.


Pip en Vlekje,

Pip en Vlekje een echt dream team, Ik ben zelf helemaal verliefd op ze. Deze 2 lieverds verdienen net als alle andere opvang kanjers een gouden thuis. Deze kanjers zijn lief samen en super mak. Ze zijn 3.5 jaar jong (okt 2018 geboren) en het aller lekkerste vinden ze bleekselderij. Wilt u deze mannen heerlijk verwennen met lekkers en knuffels trek dan snel aan de bel. Ze verdienen het!!!


Snuffie en Pluk

Snuffie en Pluk zijn 2 bekende van ons. Deze 2 kanjers zijn in Februari bij ons geadopteerd. Helaas stak er een vervelende allergie de kop op bij een van de kinderen. Na verschillende testen kwam er een allergie uit voor hooi ed. Dat is met 2 cavia’s in huis niet handig en moest deze moeilijke keus gemaakt worden.

Deze lieverds zijn veel in handen geweest en super mak, en enorm lief met elkaar!! De mannen zijn niet gecastreerd.

De mannen zijn 1,5 jaar jong.


Majo en Zaza, (gecastreerd berenkoppel!)

Deze kanjers hebben een jaar lang los in de tuin gelopen. Heerlijk vonden ze het, lekker struinen tussen de struiken. En als de deur open gaat schooien voor een brokje.. Hoe gezellig is dat niet…. Deze mannen hebben echt ruimte nodig. Ze zijn lief met elkaar dit komt mede door dat ze alle ruimte hebben.

Deze mannen zijn pas 1 jaar jong.

 


Choco en Tony, (gecastreerd berenkoppel!)

Deze 2 super knappe mannen zijn 2 jaar oud en super super knap! Echte maatjes en zeker niet bang. Echt een super leuk stel. Dol op müsli, paprika en komkommer. Houden van uitdaging ruimte is dus een must. Ze zijn gezellig en piepen en wiepen heel wat af samen.


Choco en Nacho, (gecastreerd berenkoppel!) Geplaatst

Ivm Allergie van hun kleine baasje moesten deze lieve schatten verhuizen. Over het algemeen kunnen de mannen het goed vinden met elkaar maar hebben wel de ruimte nodig. De mannen zijn nog geen jaar jong en wel wat onzeker. Maar nu ze een paar weken in de opvang zijn komen ze steeds losser en hebben al aardig wat praatjes. Super leuk en gezellig stel.

Heeft u interesse trek dan aan de bel


Tony en Choco, (gecastreerd berenkoppel!)

2 Kanjers die heel graag willen verhuizen! Ze willen hun eigen mensen familie waar ze de geluiden en de geurtjes van hun baasjes kennen. Waar ze weer vertrouwen op kunnen bouwen en met de tijd weer gaan genieten van heerlijke knuffels en heel veel lekkere blaadjes witlof. Deze mannen zijn zo 2 jaar jong,

Heeft u een plekje voor deze knappers?


 

Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

  • Bodembedekking
  • Goede voeding
  • Dierenarts kosten
  • Medicijnen
  • Castratie kosten
  • Anti-parasitaire middelen
  • Huisvesting.