Berenkoppels

Er komen ook veel berenkoppels binnen. Stabiel koppels maar ook ruziënde beren!!  Beertjes die hun hele leven al bij elkaar zitten. Dit is voor ons altijd een dilemma…… Deze mannen kunnen we niet uit elkaar halen!!

Beren die van kleins af aan samen zitten kunnen samen opgroeien als een stabiel koppel. Ze leven dan in harmonie samen en over het algemeen kunnen ze het samen prima vinden. 2 onderdanige type’s bv……

Of een dominant beertje en een onderdanig beertje die geen ellende wil…. Ook zie je vaak het teddy ras wat goed met elkaar gaat….. Zij zijn wat gelijkmatiger en rustiger van karakter.

De kans dat 2 beertjes samen stabiel opgroeien is 50%! Helaas word dit bij de verkoop van beren er niet bij verteld! Dit is naar mijn inziens info die het nieuwe baasje graag had willen horen bij zijn of haar keus!!!  

In de andere 50% van deze koppels, gaan de mannen vervelend doen en dat loopt dan uit op klappertanden/ kopstoten/ jagen en in het ergste geval vechten………. Vaak zie je dit bij 2 dominante type’s. De een loopt de ander constant te irriteren en springt constant achter op…. Lang tijd duld het andere beertje het maar op een gegeven moment is de maat vol en geeft hij tegengas…… Dan is er ellende, een vecht partij blijft dan vaak niet uit.

Deze ruziënde mannen komen we helaas vaak tegen bij het afstaan van cavia’s!!  Wij halen de mannen per direct uit elkaar en laten beide beren castreren. Zij worden dan weer los van elkaar uitgeplaatst met een lief vriendinnetje.

Mocht het nou zo zijn dat u er voor kiest om een stabiel koppel beren te adopteren en in de toekomst gaat het toch fout! Dan zullen we 1 van de 2 beren terug nemen hem laten castreren en uitplaatsen met een zeugje. Het beertje wat bij u blijft wonen krijgt van ons na dat hij gecastreerd is een zeugje van ons.  Zo zullen we helpen waar we kunnen……….. Ons uitgangspunt is gelukkige cavia’s!!!

Mocht het nou zo zijn dat u er voor kiest om dit stabiel koppel beren te adopteren en in de toekomst gaat het toch fout! Dan zullen we 1 van de 2 beren terug nemen hem laten castreren en uitplaatsen met een zeugje. Het beertje wat bij u blijft wonen krijgt van ons na dat hij gecastreerd is een zeugje van ons.  Zo zullen we helpen waar we kunnen……….. Ons uitgangspunt is gelukkige cavia’s!!!


Biebel en Babel, 2 jonge beren van 5 mnd.

Biebel en babbel zijn 2 super leuke beren, nog niet veel in handen geweest maar nog veel aan te leren. Ze zijn lief samen en er is nog geen ingetogen woord gevallen. Deze mannetjes zijn nog lekker druk en vinden het heerlijk om rond te popcornen.

Ook voor deze kanjers geld, mocht het in de toekomst vechten worden dan mogen er 2 terug die laten wij castreren en dan krijgt u bij de beer die blijft van ons een lief zeugje…. In goed overleg helpen wij dan natuurlijk graag mee!


Super leuk trio Matcho Brouwny en Tarzan

De mannen zijn februari 2021 geboren. Gaan leuk samen geen gekibbel oid. We zoeken wel een plekje met veel ruimte! Bv een draadkubes kooi oid. 180 x 50 of een flat is zeker gewenst.

Ook voor deze kanjers geld, mocht het in de toekomst vechten worden dan mogen er 2 terug die laten wij castreren en dan krijgt u bij de beer die blijft van ons een lief zeugje…. In goed overleg helpen wij dan natuurlijk graag mee!


2 geweldige castraat beertjes!!

Deze 2 schattige mannen zijn beide gecastreerd de namen van de mannen zijn Ray en Snuffel. Super schattig en nieuwsgierig stel.  Het voordeel van 2 gecastreerde mannen is dat als er 1 wegvalt in de loop der jaren de ander gelijk aan een vriendinnetje gekoppeld kan worden. De mannen zijn Maart 2020 geboren

Mochten de mannen in de toekomst toch moeilijk gaan doen samen wat we absoluut niet verwachten! Mag er altijd 1 terug en dan krijgt u van ons een lief zeugje.


Pieper en happer…… We hebben er voor gekozen de mannen toch uit elkaar te halen!! Ze staan binnen kort op de pagina gecastreerde beren.

Prachtig stel enorme mooie cavia’s! Maar happer is niet geschikt voor kinderen. Zijn naam heeft hij niet voor niets gekregen. Daar in tegen is pieper wel enorm sociaal en te knuffelen.  Vind u het misschien toch wel heel leuk om het avontuur met deze mannen aan te gaan… Dan zal het u ook lukken om happer zijn tandjes te leren zetten in een lekker worteltje ipv in een vingertje. Ik zou zeggen een gezin met kinderen geen probleem maar dan zo van af 10 jaar…….

Ook voor deze kanjers geld, mocht het in de toekomst vechten worden dan mogen er 2 terug die laten wij castreren en dan krijgt u bij de beer die blijft van ons een lief zeugje…. In goed overleg helpen wij dan natuurlijk graag mee!


Er zijn 30 Maart 37 beren binnen gekomen…..

Helaas zijn er beren bij die door enorme vechtpartijen beschadigd zijn! Deze mannen hebben nog een traject van herstel voor de boeg. Toch willen we juist deze mannen onder de aandacht brengen.  Heeft u een groot hart en geduld, vind u de littekens / afgeknabbelde oortjes geen probleem…  Reserveer dan vast een van deze mannen. Ze worden gecastreerd en zijn dan nog wel 6 vruchtbaar. Wij hebben evt leenkooien zodat u de beer al in zijn eigen verblijf al kennis kan laten maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren.

Er zullen iedere week nieuwe beren op de pagina voorgesteld worden….


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Hazie. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan. Vooral zijn oortjes zijn hierdoor enorm beschadigd. De word op zijn rug is mooi aan het genezen. Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 1 jaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje!

Wacht op castratie

(ivm met de enorme toename van afstandsdieren is het ook mogelijk om de beren die gecastreerd moeten worden zelf bij u dierenarts te laten castreren.) 


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Barry. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan.Zijn rug va zijn schouderbladen zat vol met bijtwonden. Ik heb heb geschoren om de wonden beter te kunnen behandelen /zalven. Dit zal weken duren voor dat zijn vacht weer helemaal is aangegroeid. Maar met tijd en geduld komt dit weer helemaal goed!  Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 9 mnd. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje!

Wacht op castratie

(ivm met de enorme toename van afstandsdieren is het ook mogelijk om de beren die gecastreerd moeten worden zelf bij u dierenarts te laten castreren.) 


Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

  • Bodembedekking
  • Goede voeding
  • Dierenarts kosten
  • Medicijnen
  • Castratie kosten
  • Anti-parasitaire middelen
  • Huisvesting.