Beschikbare cavia’s

Ben je opzoek naar een koppeltje cavia’s of is een van je cavia’s overleden dan is het heel leuk om cavia’s uit de opvang een kans te  geven!. Er zijn diverse beschikbare cavia’s deze lieverds zullen je hun hele leven dankbaar zijn. Het is tenslotte niet hun keus geweest om in de opvang terecht te komen….  Het aanbod is vaak groot en wij denken in alle gevallen mee..

Wij halen geen cavia maatjes uit elkaar. Deze dieren komen samen binnen leven vaak al jaren samen en wij willen dat ze samen oud worden… Wij vermelden dit bij de foto of de cavia’s staan samen op de foto

Deze pagina is 11 september bijgewerkt

Hieronder de Cavia’s die in optie staan! Als er duidelijkheid is over hun adoptie dan zullen we dit hier wijzigen. Laten we duimen dat er een klik is!!

 

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 15,00
 • Beertje 12,50
 • Baby beertjes 15,00 tot 3 mnd
 • Baby Zeugjes 20,00 tot 3 mnd
 • Gecastreerd beertje  50,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in!

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op hede bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  de beren die niet gecastreerd zijn die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerdworden. Onze dierenarts komt ons in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.
 • Vitamine’s

Beschikbaarheid

Informeer even naar de beschikbare cavia’s op het moment…. Cavia’s die net binnen komen willen we niet belasten met een fotosessie…..

Deze pagina is 3 Augustus

Wij hebben evt alle toebehoren (kooi/ fles/ voerbakjes/ hooiruifjes/ vervoerbakjes, binnen rennen,  buiten rennen)

Voor 2 cavia’s adviseren wij een hok van 1meter 20. Voor iedere cavia die daar nog bij komt 30 cm extra.

DE SITE ZAL NIET HELEMAAL UP TO DATE ZIJN ZO AF EN TOE DUS INFORMEER GERUST ALS U OP ZOEK BENT.

Wij werken samen met Dierenspeciaalzaak Pel Eemland diervoerders, Welkoop Wijk bij Duursteden en Jumper Overvecht. Deze samenwerking houd in dat er cavia’s bij hun in de winkel gehuisvest zijn. U kunt deze opvang cavia,s  ook adopteren. Ivm het Corona virus zijn er op het moment bij Eemland en Welkoop even geen opvang cavia’s

Wij werken samen met dierenartsenpraktijk Maarssen

Wij vangen naast de cavia’s al jaren lang heel veel dieren op. Van kippen/ konijnen tot

papegaaien en varkens….. Kijk eens op onze kinderboerderij website. Bij ons staan de dieren op nr 1. Elk dier heeft recht op een liefdevol thuis