Contact

Wat leuk dat u contact op wil nemen met onze cavia opvang.

Wij helpen u graag zo goed mogelijk verder. Wij zijn per mail, whatsapp iedere dag te bereiken telefonische door de weeks tussen 10.00 en 11.00 uur. 

0617080149

Telefonische alleen bij spoed in de avonduren te bereiken.

Of mail naar: caviaopvang@ziggo.nl

Wilt u afstand doen van uw cavia’s

Bij het afstand doen van uw cavia’s zouden wij graag de volgende informatie ontvangen.

  • Aantal dieren
  • Geslacht
  • Leeftijd
  • Ras
  • Gecastreerd ( ja / nee)
  • Drachtig ( ja / nee )
  • Binnen of buiten cavia’s
  • Handtam ( ja / nee )
  • Zijn er gezondheid problemen

Deze info is voor ons handig, maar maakt geen verschil of we uw dieren opnemen. Ieder dier is bij ons welkom. Wij zullen dieren die drachtig zijn of een probleem hebben ook gewoon liefdevol opnemen. Wij zoeken in oplossingen dus het zal zeker goed komen.

Bent u opzoek naar cavia’s

Bent u opzoek naar een cavia of cavia koppel dan is het fijn om alvast in uw mail aan te geven wat u van de cavia’s verwacht. Het is verstandig om  u eerst even goed in te lezen wat de verzorging van cavia’s inhoud. En overleg dit ook met evt kinderen in het gezin.

Ga niet over 1 nacht ijs, de verzorging van een dier brengt grote verantwoordelijk heden met zich mee.

Wij hebben de afgelopen anderhalf jaar bijna 800 cavia’s opgevangen. Deze cavia’s zijn afgestaan en dit had verschillende redenen. Helaas heeft het meer en deel van deze mensen zich vergist in de verzorging van cavia’s. Of zijn cavia’s aangeschaft voor de kinderen………  Als ouder moet u cavia’s heel leuk vinden want veel kinderen raken na een paar maanden de interesse kwijt. Dit is kind eigen en ook te begrijpen, school, vriendjes, vriendinnetjes, sport, buitenspelen, huiswerk best veel als je nog zo jong bent!

Als ouder zal de verzorging van de cavia’s grotendeels bij u terecht komen.


Het houden van cavia’s is echt geweldig!

Ben je er over uit en wilt u de zorg aangaan, dan bent u natuurlijk van harte welkom!! Veel van onze vrolijke vriendjes wachten op een liefdevol thuis. Samen kijken we naar een geschikt cavia koppel dat goed bij jullie past.

Kijk even bij huisvesting voor dat je een kooi aanschaft……….

Voor 2 cavia’s heb je een kooi nodig van minimaat 120 x 50 cm voor iedere cavia daar bij 30 cm extra.