De CUY cavia komt op mijn pad.

8 Maart, De CUY cavia komt op mijn pad.

Ik krijg een berichtje van een mevr die graag afstand wil doen van haar cavia’s. Ik informeer naar de cavia’s geslacht, leeftijd, huisvesting, karakter, gezondheid dit alles schrijf ik op en maak vast een dosier aan. Vervolgens komt de vraag of ik ook twee Cuy cavia’s kan opvangen.

Ik heb me even goed ingelezen en goed nagetrokken of k deze grote kanjers kan bieden wat ze nodig hebben…… Ik werd eerlijk gezegd wel enthousiast en nieuwsgierig naar dit grote cavia folk.  Met een grote JA heb ik mevr laten weten dan ook haar 2 geliefde Cuy cavia’s welkom zijn.  We hebben afgesproken dat deze 2 jongens niet meer herplaatst gaan worden omdat de CUY enorm stres gevoelig zijn. De verhuizing naar de opvang was voor deze twee al een uitdaging genoeg. CUY cavia’s worden helaas niet oud. Zo 2.5 jaar is een beetje de max wat ik heb gelezen…….

Inmiddels zijn ze er al weer een tijdje en het is een leuk stel!  Geweldig om naar te kijken!  Pablo de oudste vind het stiekem toch ook wel heel fijn als je hem over zijn kop aait. Knoetje van  5 mnd vind alles eng maar dat geeft niets! Hij mag zijn wie hij is en we verwachten niets meer van hem. Samen vermaken ze zich prima en knabbelen heel wat groente weg.

CUY Cavia's