De verzorging van een cavia

Een huisdier brengt grote verantwoording met zich mee! De gehele verzorging moet door een volwassenen gedragen worden. We hebben met levende wezentjes te maken die iedere dag afhankelijk zijn van hun verzorger. Te vaak worden cavia’s aangeschaft voor de kinderen en de gehele verzorging word dan bij een kind van 10 neergelegd.  Dit kan echt niet!  De verzorging van een cavia is een grote verantwoordelijkheid.

Een ouder die bij ons met een verdrietige kind komt om de cavia’s naar de opvang te brengen om dat dochter lief niet voor de cavia’s zorgt…….. Hier keert mijn maag van om! Zo kan het toch niet zijn…… De verzorging van een cavia is een grote verantwoordelijkheid. Dit kan je niet in zijn geheel overlaten aan een kind.

Opgroeiende kinderen vinden alles leuk! puppy , kitten, cavia, konijn……… eerlijk is eerlijk op social media komen zoveel snoezige plaatjes / filmpjes voorbij.  Het is allemaal heel verleidelijk. Deze kinderen hebben een ouder nodig die ze verteld dat een dier verzorgen meer is dan foto’s en filmpjes posten…..

Begin pas aan een dier als u als ouder het ook leuk vind en u de zorg op zich wilt nemen! Helpen de kids mee dan is dit natuurlijk geweldig maar ga er niet van uit! Een gezamelijke verzorging is veel leuker. Dan blijft er ook tijd over om die leuke foto’s/ filmpjes samen te maken…. Win Win situatie samen zorgen schept een band!

Ziet u de verzorging absoluut niet zitten dan is het handiger om af te zien van de cavia’s!. Dit zal kind en cavia veel verdriet besparen,