Gecastreerde beren

Gecastreerde beren,

Alle losstaande beren of berenkoppels die ruziënd binnen komen laten wij castreren. Ook de beren uit de nestjes die bij ons geboren worden van de zeugjes die drachtig binnen komen worden door middel van vroegcastratie gecastreerd. Zo helpen wij mee aan het stoppen van het fokken van cavia’s! Er zijn al zoveel cavia’s die een plekje zoeken. de meeste opvangen zitten overvol!

Deze mannen zijn gecastreerd maar nog wel vruchtbaar tot 6 weken na castratie! Wij houden 6 weken aan om ongelukjes te voorkomen. Ik weet dat de meningen verdeeld zijn over de wachttijd maar wij nemen graag het zekere voor het onzekere…..

U kunt van ons een leenkooi mee krijgen om de beer op veilige afstand van de zeugjes te huisvesten. zo kunnen ze wel al gezellig kletsen met elkaar en zijn ze beide niet meer eenzaam.

Goed om te weten!

De beertjes worden door Caressa Dierenziekenhuis of dierenartsen praktijk Maarssen vakkundig gecastreerd. Een castratie is hoe dan ook een operatie. En een operatie brengt risico’s met zich mee. De beren herstellen wonderbaarlijk snel en zijn na een paar dagen al weer de oude. We plaatsen de beren 10 dagen na castratie uit als het castratie wondje er netjes uit ziet.

Toch kan er weken na castratie  een abces ontstaan. Dit gebeurt soms, daar doe je niets aan. Er is geen fout gemaakt door de dierenarts!! Het kan bv een reactie zijn op het hechtdraad…..  Mocht dit onverhoopt uw beertje overkomen dan kan dit in goed overleg via ons door onze dierenarts behandeld worden. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten!

Gaat u liever met het beertje naar uw eigen arts dan is dat uw keus. Ook hier staan wij natuurlijk achter. De kosten die de behandeling dan met zich mee brengt zijn dan ook voor de 100% voor u.


Stuk voor stuk zijn het kanjers! 

. Deze pagina is Maandag 9 Januari ge-update!


Ondeugende Richard,

Richard heeft het erg verknalt bij zijn beren vriendje. Hij heeft hem echt het leven zuur gemaakt dus helaas kon hij niet bij zijn geliefde mensen familie blijven. Nou is Richard verder geen knuffel cavia maar wel een super leuke bijdehante caaf. Hij vermaakt de boel hier wel. Met de meiden gaat het prima en de vaste beren in de groep laten hem heel goed weten wat wel en niet kan dus hier gelukkig geen spatjes.

Richard heeft een fijn thuis nodig in een ruime kooi met het liefst een paar zeugjes. Het is echt een casanova die het gezellig vind om de dames te imponeren.

Heeft u een passende plek voor deze jonge energieke kanjer?


Pepper,

Ja helaas gebeurt het nog veel te veel…. koop je een leuk zeugje voor je castraat. Dit zou een super leuk koppel moeten zijn, vechten ze elkaar de tent uit….. Als opvang helpen wij graag en willen de caaf best ruilen voor een ander minder dominant zeugje…. Gelukkig kijk ik de cavia’s altijd goed na voor dat ik ze in de groep plaats! En ja hoor daar hing een heel klokkenspel onder Mevr had geen zeugje gekocht maar een beer mee gekregen……. Super vervelend natuurlijk, maar verklaart wel waarom de mannen gingen vechten.

Pepper is een mooie leuke beer.

Ook voor Pepper hebben wij natuurlijk  een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Hij is Donderdag 30 December gecastreerd.

En is nog vruchtbaar tot 11 Februari


Dit zijn Dorus, Dipsy en Daantje

Dit zijn Dorus, Dipsy en Daantje zij zijn 3 broertjes. Deze mannen gaan los van elkaar verhuizen. We gunnen ze stuk voor stuk een leuk vriendinnetje en een gouden mandje. De mannen zijn identiek !! Nu 4 mnd jong en nog lekker ondernemend De mannen zijn wat angstig en hun vertrouwen een beetje kwijt. Het is ook erg spannen allemaal voor deze kanjertjes. Maar met veel geduld, aandacht en lekkere groentjes zal u snel het vertrouwen terug winnen

Ook voor deze mannen hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Ze zijn Donderdag 30 December gecastreerd.

En zijn nog vruchtbaar tot 11 Februari


Jippie

Jippie is een mooi zwart met crème mannetje, als je heel rustig doet laat hij zich voorzichtig aaien. Hij vind het allemaal wel wat spannend maar is ook wel nieuwsgierig… Hij is dol op eten en laat dat ook zeker horen. Ik ben dol op hem!

Hij is 1 jaar jong en is dol op eten… Het liefst de hele dag door. Krop sla, boontjes en div kruiden zijn favoriet! Maar selderie, wortel, witlof, andijvie en broccoli winden ze ook heerlijk!!

Ook voor Jippie hebben wij natuurlijk  een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Hij is Donderdag 30 December gecastreerd.

En is nog vruchtbaar tot 11 Februari


Wezel, GERESERVEERD!

Dit kleine vriendje is nu 10 dagen in de opvang en had de pech dat hij enorm onder de schurft zat, zo erg dat hij er stuipen van kreeg! Dat is echt gruwelijk want dit heeft hij echt maar net overleefd. Voor zijn kooigenootje kwam het ritje naar de opvang helaas te laat. De schurft is hem fataal geworden.  Deze lieve mensen hebben de cavia’s behandeld maar helaas voor schimmel, er is een verkeerde diagnose gesteld! Dit komen we helaas maar  vaak tegen .

Ik ben actief aan het behandelen gegaan en heb hem van de jeuk afgekregen. Voorlopig blijft hij zeker nog 4 weken bij ons om zijn behandeling helemaal goed af te ronden. Wezeltje gaat pas weg als hij weer een mooie gevulde, gezonde glanzende cavia is! Want dat gaat zeker goed komen! U hoeft niet bang te zijn dat u een cavia in huis haalt die een terugkerend probleem heeft want dat is niet zo.

Ook voor Wezel hebben wij natuurlijk  een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Hij is Donderdag 30 December gecastreerd.

En is nog vruchtbaar tot 11 Februari


Pico,

Prachtige 3 pleur Peruvian beer, komt van een gerenommeerde show fokker en heeft vele prijzen gewonnen. Deze lieve mevr moest wegens gezondheidsredenen stoppen met haar 35 jaar lange hobby. Erg verdrietig! Wij hebben haar laatste 7 toppers opgevangen. Daarbij kregen we 2 boodschappen tassen vol met gewonnen bekers! Duitsland, Belgie overal won ze prijzen. Echt haar levenswerk…..

Omdat er al heel veel cavia’s een thuis zoeken hebben wij er voor gekozen de mannen te laten castreren. Dit om ze een stabiel leven te geven naast een vriendinnetje / vriendinnetjes….

Deze mooie kanjer heeft prachtige lange haren en moet goed onderhouden worden! Dit houden minimaal 3x in de week borstelen. De vacht een stuk korter knippen is ook een optie. Wilt u Pico een fijn thuis bieden waar hij lekker mag ravotten, bericht ons dan.


Paco

Prachtige rood bonte Sheltie beer, komt van een gerenommeerde show fokker en heeft vele prijzen gewonnen. Deze lieve mevr moest wegens gezondheidsredenen stoppen met haar 35 jaar lange hobby. Erg verdrietig! Wij hebben haar laatste 7 toppers opgevangen. Paco is de Kampioen van Duitsland!  Daarbij kregen we 2 boodschappen tassen vol met gewonnen bekers! Duitsland, Belgie overal won ze prijzen. Echt haar levenswerk…..

Omdat er al heel veel cavia’s een thuis zoeken hebben wij er voor gekozen de mannen te laten castreren. Dit om ze een stabiel leven te geven naast een vriendinnetje / vriendinnetjes….

Deze mooie kanjer heeft prachtige lange haren en moet goed onderhouden worden! Dit houden minimaal 3x in de week borstelen. De vacht een stuk korter knippen is ook een optie. Wilt u Paco een fijn thuis bieden waar hij lekker mag ravotten, bericht ons dan.


Teddy,

Teddy is een mooie knappe beer van 8,5 mnd jong. Hij kwam binnen met Snoopie en waren heerlijk met elkaar aan het donderjagen. Helaas is het donderjagen omgeslagen in klieren en kwallen en lopen ze elkaar toch te ergeren…… We hebben er dan ook voor gekozen de mannen los van elkaar te plaatsen. Dan komen ze veel beter tot hun recht. Geen strijd of erfenissen meer. Maar een gezellig vriendinnetje om tegen aan te kruipen. Zonder kopstoten of klappertanden….

Hij is Donderdag 30 December gecastreerd.

En is nog vruchtbaar tot 11 Februari


Deze mooie lieve man heet Snowy,

Zijn mooie teddy vachtje maakt hem heerlijk pluizig. Dit mooie manneke is pas 1 jaar oud. Hij leeft samen met de beren hier onder. Helaas zijn er toch wel wat hapjes en plekjes te vinden dus zo af en toe vliegen ze elkaar toch in de haren.

Ook voor Snowy  hebben wij natuurlijk een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Hij is Donderdag 30 December gecastreerd.

En is nog vruchtbaar tot 11 Februari

Beertje en Tijger wat een geweldig leuk stel! Deze mannen gaan goed samen en lijken absoluut geen strijd te leveren! Toch laten we ze alle twee castreren! Mocht er dan in de toekomst problemen komen dan kan er gelijk een zeugje bij. Komt er nou echt een heel fijn plekje voor bij dan mogen ze ook los van elkaar geplaatst worden. Vandaar zetten wij ze op beide pagina’s!!

Mijn voorkeur heeft het om ze samen te plaatsen…

Satijncavia’s kunnen satijnziekte onder hun lede hebben! Dit is iets wat je moet weten als je voor zo een mooie glimmende kanjer gaat…. Lees even de pagina satijnziekte door!

Beer en Tijger zijn Donderdag 2 December gecastreerd

Nog vruchtbaar tot 13 Januari


 

Mooie mooie Snelle,

Wat ben jij een enorme knappert. Maar wat ben jij ook enorm bang. Jij komt uit een donkere stal waar je voor wat nestjes hebt gezorgd bij de dames die daar met jou woonde. Gelukkig kon ik een gedeelte van jullie mee nemen en zijn de dames dolgelukkig in ons cavia paradijs. Bij jou was castratie eerst nodig om een mooie toekomst tegemoet te gaan. Ik hoop echt dat er een passende plek voorbij komt waar je de tijd krijgt om rustig alles weer te ontdekken. En vertrouwen op te bouwen, misschien wel met 1 of meerdere dames waar je lekker bij mag blijven wonen.

Heb jij tijd, aandacht en geduld dan hoop ik dat je deze kanjer een kans wil geven. Hij is echt de moeite waard.

Ook voor Snelle hebben wij natuurlijk na zijn castratie een leenkooi. Zodat hij op veilige afstand al met zijn nieuwe vriendinnetje kan kletsen. Samen onder toezicht even op schoot is natuurlijk ook beren gezellig!!

Snelle is 13 December gecastreerd

Vruchtbaar tot 24 Januari


Kijk ook even bij de vroegcastraten en de skinny’s

 


Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 25,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00
 • Skinny castraat beertje 65,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.