Onze cavia verblijven

Waar doe je een cavia het grootste plezier mee, ravotte met soortgenootjes! Een ruim en veilig verblijf is hier in erg belangrijk. Onze cavia verblijven zijn grotendeels buiten, mocht het te koud worden dan hebben we natuurlijk een uitwijkmogelijkheid naar binnen. De cavia’s die uit een woonsituatie komen verblijven in onze caviastal. Wij verwarmen deze verblijven . Wij willen de cavia’s zo veel mogelijk ruimte bieden en als het lukt koppelen we de dames aan meerdere maatjes.

Het is dan ook geen optie bij ons om een cavia alleen te herplaatsen. (uitzondering als er natuurlijk een maatje bij u thuis op hem / haar wacht) Onze cavia verblijven zijn ruim maar ook zeker diep. Dit is voor de cavia’s fijn omdat ze dan de keuze hebben zich terug te trekken. Ze kijken het liefst eerst de kat uit de boom…. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Bij de buitenverblijven is de voorkant  afgedekt met plexiglas zo dat de cavia’s geheel uit de wind en de tocht zitten. Inmiddels is de ruimte tussen de flat aan de bovenkant dicht gemaakt dus alles blijft heerlijk droog ook buiten het hok.   Al onze hokken zijn afgesloten met een slotje zo zitten de cavia’s veilig en kunnen ze niet ongevraagd uit de hokken gehaald worden of uit de hokken vallen.  Veiligheid voor alles!

  • De linker flat zijn 3 etage’s van 4 meterlang en 1.20 diep Hier leeft een groepje beren, een groepje zeugjes en de onderste etage de cavia’s die mogelijk drachtig binnen komen.
  • De rechter flats zijn 6 verblijven van 2 meter bij 1.20 diep .
  • De flat aan de kopse kant zijn 3 verblijven van 1.50 bij 1.20.

Onze hokken zijn vrij hoog zo word het vooral de zomermaanden niet zo enorm benauwd in de hokken. We werken met vlas als bodembedekking dit stoft niet zo dus ook erg fijn voor de luchtwegen.

Bent u opzoek naar een cavia?

Huisvesting

Onze binnen verblijven 120 x 70 cm

 

Onze Caviaverblijven

Onze Buiten Verblijven