Onze cavia verblijven

Waar doe je een cavia het grootste plezier mee, ravotte met soortgenootjes! Een ruim en veilig verblijf is hier in erg belangrijk. Een gedeelte onze cavia’s verblijven zijn buiten, mocht het te koud worden dan hebben we natuurlijk een uitwijkmogelijkheid naar binnen.

Wij hebben een super fijn cavia speelparadijs ingericht voor onze opvang kanjers. daar kunnen de dames en castraten heerlijk ravotten en spelen. Zeugjes die mogelijk drachtig binnen komen kunnen daar 70 dagen zich heerlijk vermaken en zo wachten wij evt dracht af. ook cavia’s die op afstand geadopteerd zijn leven hier in de groep. Dag in dag uit word er met hartelust gespeeld. Doet u afstand van 1 of meerdere zeugjes dan mogen ze in deze gezellige groep. (mits ze 100% gezond zijn)

Onze overige cavia verblijven zijn ruim maar ook zeker diep. Dit is voor de cavia’s fijn omdat ze dan de keuze hebben zich terug te trekken. Ze kijken vaak het liefst eerst de kat uit de boom…. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Bij de buitenverblijven is de voorkant  afgedekt met plexiglas zo dat de cavia’s geheel uit de wind en de tocht zitten. Inmiddels is de ruimte tussen de flat aan de bovenkant dicht gemaakt dus alles blijft heerlijk droog ook buiten het hok.   Al onze hokken zijn afgesloten met een slotje zo zitten de cavia’s veilig en kunnen ze niet ongevraagd uit de hokken gehaald worden of uit de hokken vallen.  Veiligheid voor alles!

  • De linker flat zijn 3 etage’s van 4 meterlang en 1.20 diep Hier leeft een groepje beren, een groepje zeugjes en de onderste etage de cavia’s die mogelijk drachtig binnen komen.
  • De rechter flats zijn 6 verblijven van 2 meter bij 1.20 diep .
  • De flat aan de kopse kant zijn 3 verblijven van 1.50 bij 1.20.

Onze hokken zijn vrij hoog zo word het vooral de zomermaanden niet zo enorm benauwd in de hokken. We werken met vlas als bodembedekking dit stoft niet zo dus ook erg fijn voor de luchtwegen.

 

Bent u opzoek naar een cavia?

Huisvesting

Onze verwarmde binnen verblijven 120 x 70 cm

Groot speelparadijs waar onze cavia dametjes en castraten heerlijk kunnen spelen en ravotten.

 

Onze Caviaverblijven

Onze Buiten Verblijven