Satijn cavia / ziekte

Krijgt de cavia deze klachten en belemmerd hem dit zodanig dat het niet meer cavia waardig is dan is het helaas tijd om afscheid te nemen. Helaas is er geen echte behandeling voor de cavia die hem verlichting geeft of beter maakt. Zorg dat de cavia met klachten een snuggelesafe heeft waar hij lekker op kan liggen dat verlicht de pijn in zijn pootjes.  Er is veel onderzoek gedaan maar helaas zonder grote successen. Hoe mooi en lief ze ook zijn weet dat satijnziekte helaas onder de satijntjes voor komt!!

Het is erg verdrietig om je cavia zo te zien!  Je kan starten met pijnstilling om zo je cavia te ondersteunen. Maar handel altijd in het belang van het dier! Hoe moeilijk afscheid nemen ook is.

Ik sta niet achter het fokken van deze mooie dieren puur omdat de kans groot is dat de dieren ziek zijn. Je doet deze mooie dieren zoveel onrecht aan en zie maar weer baasjes te vinden. In de opvang verdiend iedere cavia een fijn thuis ook deze lieverds maar wel met eerlijke info!! Satijn beertjes gaan alleen gecastreerd de deur uit! Dit om zeker te weten dat er niet met de dieren gefokt word!

Satijncavia’s die niet geadopteerd worden blijven bij ons in de groep. Hier mogen ze leven zolang het te doen is voor ze. We bieden de satijncavia’s toch voor adoptie aan maar dan wel met de eerlijke info op deze pagina. Hoe fijn is het niet voor een satijntje om de tijd die hij of zij heeft door te brengen in een warme woonkamer waar hij / zij verwend word met lekkere groentjes en knuffels.