We hebben teddy niet meer kunnen redden..

Hallo iedereen.
Hierbij wil ik jullie mijn verhaal vertellen over het bij elkaar plaatsen van 2 cavia beertjes..
Ook ik ben nooit echt goed geinformeerd bij het kopen van me cavias.. voor dat ik deze kocht had ik een vrouwtjes cavia Vlekje heette ze.. Vlekje heeft 2 cavias overleeft. Ik heb de laatste jaren juist express geen cavia meer bij Vlekje gezet want merkte met alles dat zij het eigelijk wel best vond zo en ze was al best oud toen de laatste overleed  zij heeft een mooi leven gehad en is 8 jaar oud geworden. Mijn dochtertje is ook met haar opgegroeit..als me dochter in bad ging zette we een klein badje ernaast en lieten Vlekje lekker met de pootjes erin badderen. Vlekje hoorde bij ons gezinnetje. we waren er kapot van toen ze in mijn armen overleed, maar ben blij dat we erbij waren en ze ligt mooi begraven in onze tuin. Hierna begon mijn zoektocht na nieuwe cavias omdat me dochtertje zo kapot was en Vlekje zo miste. Dus in november ben ik gaan zoeken op marktplaats. Ik heb ook echt gevraagt of 2 broertjes samen konden en volgens de verkoopster kon dat gewoon (zie foto) dus ik met volle moed 2 mooie knappe beertjes opgehaald Teddy&Binky

De eerste maanden ging t eigelijk wel goed. Tot begin februari ik zag steeds meer hoe Binky domineerde in het hok. Helaas heb ik niet optijd kunnen ingrijpen omdat ik dacht dat t erbij hoorde. Helaas toen we sochtends beneden kwamen zag ik Teddy met een grote wond in een hoekje zitten. Ik heb ze gelijk in 2 aparte kooien gezet. Helaas is mijn dochtertje door dit gedoe heel bang geworden voor Binky. Dus mijn zoektocht begon om een goed plekje te zoeken voor Binky. Gelukkig kwam ik snel cavia opvang maarssen tegen en heb Binky daar zondag gebracht.

Mijn grootste zorg was Teddy die was zo bang en had zo pijn. Dus wij op naar de dierenarts en goed laten verzorgen met pijnstillers en zalf voor de huid. (Zie foto) helaas is Teddy nog geen week later overleden. Hem vonden we sochtends helaas in zijn kooitje. Ook hiervan heeft mijn dochter veel verdriet.
Had ik beter moeten informeren bij mensen of dierenzaken? Had ik beter internet moeten afzoeken? Jaa achteraf wel. Maar je denkt en mag toch hopen dat een verkoopster er toch verstand van heeft? Blijkbaar is dit dus niet zo. Dat ik Teddy niet heb kunnen redden doet me heel veel pijn. Maar ik kan er wel voor zorgen dat er geen onschuldige caviaatjes meer slachtoffer worden. En dit is hierbij ook mijn doel. 2 beertjes kunnen niet bij elkaar ja misschien in het begin de eerste maandjes maar erna gaat het fout. Misschien een uitzondering dat t goed gaat, maar neem dat risico alsjeblieft niet.