Zeugjes

Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie.

Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.

Wij hebben enorm veel gecastreerde beren of beren die nog wachten op castratie. De zeugjes die binnen komen koppelen wij het liefst aan onze castraten.


Stacey 1 jaar jong. GERESERVEERD!

Stacey is net als lili 1 jaar jong en ook vrij klein. Ze is vreselijk aandoenlijk met haar witte streepje op haar neus. Deze dame is nog angstig maar wel nieuwsgierig. Als ze de tijd krijgt om uit haar schulp te kruipen dan zal ze ons nog best eens kunnen verassen.

Wij willen niet dat er met de opvang cavia’s gefokt word! Het heeft onze voorkeur om onze zeugjes met een gecastreerde beer uit de opvang mee te laten gaan. Of te koppelen aan een eenzame castraat.