Zeugjes *

Bij iedere castraat die u bij ons adopteert hebben we een zeugje hoor. Dat is geen probleem!

Hieronder vind u de dames / dames koppels / dames groepen waar wij een nieuw liefdevol thuis voor zoeken. Bij de zeugjes zou het natuurlijk leuk zijn om daar ook een castraat bij te plaatsen als de ruimte het toelaat. Dit zorgt voor rust bij de dames.

Kijk ook even op de pagina gecastreerde beren


Beertje en Streepje

2 Super lieve dames die genieten van het leven. Ze mochten heerlijk in de tuin rondstruinen onder en tussen de struiken. Eigenlijk hebben ze nog een lief vriendinnetje maar zij heeft een actief talgkliertje die elke keer terug keert…. Dit mooie lieve meisje blijft bij ons in de groep wonen. Deze dames zijn bijna 4 jaar oud super enthousiast en in prima conditie.

Wie heeft er een thuis waar de dames lekker rond mogen struinen… Liefst met een tuin met lekkere groentjes…


Maja en Teddy,

2 super lieve meiden, vinden knuffelen op schoot prima. Oppakken een beetje spannend. Deze dames zijn 1,5 jaar jong en zusjes van elkaar. Dit mooie stel had een liefdevol thuis maar helaas was er voor hun te weinig tijd. Uit liefde voor de cavia’s is besloten ze te herplaatsen. Ze zijn dol op wortelloof en banaan, maar vergeet ook de rode paprika niet…..


Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie.

Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.

Wij hebben enorm veel gecastreerde beren of beren die nog wachten op castratie. De zeugjes die binnen komen koppelen wij het liefst aan onze castraten.