Beschikbare cavia’s

Wil jij een afstandscavia een fijn thuis bieden? Dan ben je op deze website aan het juiste adres!!

Wij zijn de cavia opvang gestart om dat we erg gek zijn op deze super lieve, vriendelijke diertjes. Cavia’s worden om diverse redenen afgestaan, hoe verdrietig de omstandigheden soms ook zijn, het feit blijft dat de cavia zijn stabiele thuissituatie moet verlaten.

Bij ons staan de cavia’s op nr 1. Onze prioriteit ligt bij de cavia’s. Wij zoeken voor hun de juiste baasjes met de meest ideale leefomstandigheden!

Wij begrijpen dat als je enthousiast bent het leuk is om iedere beschikbare cavia even in handen te hebben en te kijken of er een klik is maar helaas is dit ondoenlijk voor de cavia’s….. Er is best veel interesse en dit zou inhouden dat de cavia’s constant uit hun vertrouwde omgeving gehaald moeten worden en in verschillende handen zijn. Dit willen wij niet voor de caafjes! Dit is niet goed voor ze en te stressvol. Lees de verhaaltjes goed die bij de beschikbare cavia’s staan en stel gerust nog vragen, dat is geen probleem! Op die manier kunnen we samen gericht zoeken naar de juiste cavia. En dan kan er bij kennismaking natuurlijk even geknuffeld worden.

Hoe overvol de opvang soms ook zit, niet iedere cavia is te adopteren. Sommige dieren moeten evt dracht afwachten (zijn drachtig afgestaan) of zijn er gewoon nog niet aan toe om een nieuw avontuur tegemoet te gaan. 70% Van alle cavia’s die wij binnen krijgen zijn ongecastreerde beren. Dit zijn beren die hun maatje verloren zijn of die zijn gaan vechten met hun broertje/ vriendje. 2 Beren willen naar mate ze ouder worden nog wel eens gaan vechten. Helaas word hier vaak geen eerlijke info over verstrekt. Beren die eenmaal vechten moeten uit elkaar gehaald worden hoe vervelend ook!!

Al deze beren moeten eerst gecastreerd worden en kunnen daarna uitgeplaatst worden met een zeugje. Om al deze mannen een kans te gunnen op een nieuw thuis plaatsen wij onze zeugjes alleen met een gecastreerde beer uit.

Dus neemt u de moeite om een gecastreerde beer te adopteren dan hebben wij voor hem er na zijn vruchtbare periode van 6 weken een zeugje bij.

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons.

Komt er geen nestje dan mogen ze met een leuk castraat beertje mee. Komen er wel kleintjes dan brengen de moeders hun jongen bij ons groot en mogen dan met een van de kleintjes naar een nieuw adoptie adres.  De beertjes uit deze nestjes worden door Caressa dierenziekenhuis gecastreerd door middel van vroegcastratie.

De cavia’s die dus te adopteren zijn staan hier onder. Bij iedere cavia staat een verhaaltje en info over de cavia. Is er een cavia die uw interesse wekt dan kunnen we een afspraak maken om kennis te maken met misschien uw toekomstige maatje / maatjes.

Afspraken kunnen wij dagelijks maken tussen 10.00 en 12.00. evt ook de zondag…

Wat verwachten wij van de nieuwe cavia adoptanten


Cavia’s die een blijvend thuis zoeken, vind u op de volgende pagina’s 

Beren koppels

Gecastreerde beren

Beren wachten op castratie’s

Vroegcastraten

ZeugjesWaarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 25,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00
 • Skinny castraat beertje 65,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.
 • Vitamine’s.

Beschikbaarheid

Informeer even naar de beschikbare cavia’s op het moment….

Cavia’s die net binnen komen willen we niet belasten met een fotosessie…..

Wij hebben evt ook alle toebehoren (kooi/ fles/ voerbakjes/ hooiruifjes/ vervoerbakjes, binnen rennen,  buiten rennen) ter overname. Ook zo ondersteunt u de opvang!

Kijk even in ons Winkeltje

Wij werken samen met Dierenspeciaalzaak Pel Eemland diervoerders, Welkoop Wijk bij Duursteden en Jumper Overvecht. Deze samenwerking houd in dat er ook opvang  cavia’s bij hun in de winkel gehuisvest zijn. Er zijn al zoveel cavia’s die een liefdevol thuis zoeken!!

Wij werken samen met Dierenartsenpraktijk Maarssen  en Caressa Dierenziekenhuis

Wij vangen naast de cavia’s al jaren lang heel veel dieren op. Van kippen/ konijnen tot papegaaien en varkens….. Kijk eens op onze kinderboerderij website. Bij ons staan de dieren op nr 1. Elk dier heeft recht op een liefdevol thuis!