Beschikbare cavia’s

Wil jij een afstandscavia een fijn thuis bieden? Dan ben je op deze website aan het juiste adres!!

Wij zijn de cavia opvang gestart om dat we erg gek zijn op deze super lieve, vriendelijke diertjes. Cavia’s worden om diverse redenen afgestaan, hoe verdrietig de omstandigheden soms ook zijn, het feit blijft dat de cavia zijn stabiele thuissituatie moet verlaten.

Bij ons staan de cavia’s op nr 1. Onze prioriteit ligt bij de cavia’s. Wij zoeken voor hun de juiste baasjes met de meest ideale leefomstandigheden!

Hoe overvol de opvang soms ook zit, niet iedere cavia is te adopteren. Sommige dieren moeten evt dracht afwachten of zijn er gewoon nog niet aan toe om een nieuw avontuur tegemoet te gaan. 70% Van alle cavia’s die wij binnen krijgen zijn ongecastreerde beren. Dit zijn beren die hun maatje verloren zijn of die zijn gaan vechten met hun broertje/ vriendje. 2 Beren willen naar mate ze ouder worden nog wel eens gaan vechten. Helaas word hier vaak geen eerlijke info over verstrekt. Beren die eenmaal vechten moeten uit elkaar gehaald worden hoe vervelend ook!!

Al deze beren moeten eerst gecastreerd worden en kunnen daarna uitgeplaatst worden met een zeugje. Om al deze mannen een kans te gunnen op een nieuw thuis plaatsen wij onze zeugjes alleen met een gecastreerde beer uit.

Dus neemt u de moeite om een gecastreerde beer te adopteren dan hebben wij voor hem er na zijn vruchtbare periode van 6 weken een zeugje bij.

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons.

Komt er geen nestje dan mogen ze met een leuk castraat beertje mee. Komen er wel kleintjes dan brengen de moeders hun jongen bij ons groot en mogen dan met een van de kleintjes naar een nieuw adoptie adres.  De beertjes uit deze nestjes worden door Caressa dierenziekenhuis gecastreerd door middel van vroegcastratie.

De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie

Dus heeft u 1 zeugje over na het overlijden van haar maatje dan is het mogelijk om bij ons een gecastreerde beer te adopteren.

De cavia’s die dus te adopteren zijn staan hier onder. Bij iedere cavia staat een verhaaltje en info over de cavia. Is er een cavia die uw interesse wekt dan kunnen we een afspraak maken om kennis te maken met misschien uw toekomstige maatje / maatjes.

Afspraken kunnen wij dagelijks maken tussen 10.00 en 12.00. evt ook de zondag…

Wat verwachten wij van de nieuwe cavia adoptanten


De pagina beschikbare cavia’s is 15 Mei bijgewerkt.

Winkeltje


Cavia’s die een blijvend thuis zoeken,

Nog Vrij om te reserveren..

Bobby en Balou zijn dikke vriendjes van elkaar. Leven al van kleins af aan samen en maken geen ruzie. Dit gezellige koppel willen we dan ook niet uit elkaar halen. Maatjes horen tenslotte samen.  Zoals u misschien wel op onze site gelezen heeft laten wij alle losstaande beren castreren en koppelen wij deze aan een zeugje. De kans dat 2 beren samen fout gaat vind ik te groot. Deze twee mannen durf ik na alle info van het huidige baasje samen uit te plaatsen. Maar wel met eerlijke info!!  De mannen gaan van kleins af aan samen heel goed! Maar dit kan bij beren soms toch na een tijdje omslaan.

Mocht het nou in de toekomst toch fout gaan met de mannen dan kunt u een van de beren bij de dierenarts laten castreren.  De andere beer mag terug naar de opvang. Die laten wij dan castreren en plaatsen hem dan uit met een zeugje. Ook voor de beer die bij u blijft wonen hebben wij na zijn vruchtbare periode een zeugje.


Biebel en Babel zijn 2 broertjes van elkaar. Biebel heeft zoals u kunt zien een enorm schattig kopje. Deze lieverds kwamen binnen met vader en moeder. Helaas konden deze mannen niet bij moeders blijven want zoals jullie vast weten zijn kleine beren al weer vruchtbaar rond de 4 tot 6 weken…… De mannen zijn beide gecastreerd en mogen gaan verhuizen. Inmiddels al weer 12 weken oud. Dus geen vroeg castraten meer!! Dat houd in dat ze na castratie nog 6 vruchtbaar zijn. Het zijn geen helden! na dat ze gekomen zijn hebben we ze moeten behandelen tegen een schurftmijt. Deze is helemaal weg en er is niets meer van te zien! Maar het oppakken is daar door spannend geworden. Maar met veel tijd en liefde zal dat snel verbeteren. De kleine mannen zitten nog samen en dit gaat goed! Maar zoals u vast al gelezen heeft is dat geen garantie voor de toekomst. Ze mogen los van elkaar of samen weg. Gaan ze samen en loopt het in de toekomst fout dan kan er altijd 1 terug en krijgt u van ons een zeugje mee.  Deze 2 mannetjes zijn 4 Mei gecastreerd


Deze 2 leuke mannen zijn 4 jaar jong, super lief tam en aanhankelijk. Deze mannen worden goed verzorgt en het ontbreekt ze aan niets. Alleen gunnen hun baasjes ze meer knuffels en aandacht. Dat schiet er helaas vaak bij in. Omdat deze mannen super lief zijn samen hebben we er voor gekozen de mannen van uit hun thuis te herplaatsen. Heeft u interesse in Spidien Pip dan breng ik u met de baasjes in contact (wonen ook in Maarssen) Is er een klik en mogen de mannen bij u komen wonen dan  is een donatie voor de opvang is dan gewenst…. Zover ik weet is er ook een kooi ed aanwezig…….


Biebel en Babel zijn 2 broertjes van elkaar. . Deze lieverds kwamen binnen met vader en moeder. Helaas konden deze mannen niet bij moeders blijven want zoals jullie vast weten zijn kleine beren al weer vruchtbaar rond de 4 tot 6 weken…… De mannen zijn beide gecastreerd en mogen gaan verhuizen. Inmiddels al weer 12 weken oud. Dus geen vroeg castraten meer!! Dat houd in dat ze na castratie nog 6 vruchtbaar zijn. Het zijn geen helden! na dat ze gekomen zijn hebben we ze moeten behandelen tegen een schurftmijt. Deze is helemaal weg en er is niets meer van te zien! Maar het oppakken is daar door spannend geworden. Maar met veel tijd en liefde zal dat snel verbeteren. De kleine mannen zitten nog samen en dit gaat goed! Maar zoals u vast al gelezen heeft is dat geen garantie voor de toekomst. Ze mogen los van elkaar of samen weg. Gaan ze samen en loopt het in de toekomst fout dan kan er altijd 1 terug en krijgt u van ons een zeugje mee.  Deze 2 mannetjes zijn 4 Mei gecastreerd


Dit is Stuart, ik werd gelijk verliefd op het kleine vlekje op zijn neus. Deze stoere man leeft samen met een andere beer maar ook daar zien we dat haat en liefde dicht bij elkaar liggen….. Er zijn dagen dan gaat het goed en zijn de mannen druk aan het kletsen met elkaar. slapen zelfs in 1 huisje maar in een seconde slaat de liefde om en jagen ze elkaar het hele hok door. Dit is niet wat we willen. Hoe vervelend ook we kiezen in deze toch voor veiligheid. Stuart is absoluut niet de dominante van de twee dus zal heel goed gaan met een lief zeugje aan zijn zeide. Of misschien we meerdere meisjes….  Heeft u thuis een eenzaam zeugje / zeugjes dan is deze man vast waar je naar op zoek bent. we schatten deze kanjer zo 1,5 jaar jong….    Stuart is 20 April gecastreerd


Ja ja u ziet het goed…… Dit is Grumpie onze gezellige knorrepot. Deze super mooie kanjer heeft een nog al een bezorgde blik……. Het is een super mooie beer maar hij heeft echt ruimte nodig en meerdere vrouwen om zich heen. 1 op 1 in een kooi van 120/140 gaat voor deze man niet werken. Hij leeft op het moment in onze groep met een grote groep dames die hem als het nodig is op zijn nummer zetten. Dat is wat deze man nodig heeft. Wij zijn opzoek naar een plek waar ruimte, vriendinnen en lekkere groentjes zijn. Effe op schoot en knuffelen vind hij gezellig! Dan is zijn boze blik als sneeuw voor de zon verdwenen. Hij is natuurlijk al gecastreerd en zijn vruchtbare periode is al voorbij. Dus zoekt u een stoere man, Maak dan snel een afspraak.


Sammie is een super mooie beer en glimt als een spiegel. Sammie had een super fijne plek gevonden maar helaas was er geen klik met het zeugje. Sammie zoekt een niet te dominant zeugje en een grote ruimte (binnen of buiten) waar hij heerlijk kan en mag ravotten. Lekker popcornen en de boel verkennen vind hij heerlijk. Hoe leuk zou het niet voor hem zijn om dat met een lief vriendinnetje te kunnen doen. Sammie is al gecastreerd en mag dus zo bij de dames. Het zou fijn zijn voor hem als dat op korte termijn is. Hij vind ons super lief maar gun hem een plek waar hij oud mag worden en voor altijd mag blijven. Sammie is juni 2020 geboren.


. Brouwny is gereserveerd. .

Brouwny is de laatste vroegcastraat voor nu… De kleintjes zijn onvruchtbaar gemaakt door middel van vroeg castratie. Caressa Dierenziekenhuis heeft vakkundig deze mannetjes klaar gemaakt voor een glansrijke toekomst met 1 of meerdere vriendinnetjes. Omdat de mannen gecastreerd zijn voordat ze geslachtsrijp waren kunnen ze nu zonder wachtperiode van 6 weken al bij de zeugjes geplaatst worden. Stuk voor stuk zijn het super leuke beren. allemaal rond de 4 weken.


Nog Vrij om te reserveren..

Dit geweldig mooie koppel komt helemaal uit Mechelen Belgie! Een gecastreerde beer met een zeugje. Rond de 7 mnd jong…… Deze kanjers hebben heerlijk vrij gelopen in de tuin en hadden alle ruimte die ze maar wilde. Heerlijk voor ze natuurlijk maar hierdoor geen mensen handen gewend. Wij zoeken voor deze 2 kanjers een soort gelijk plekje een groot binnenverblijf of een afgezette tuin waar ze kunnen ravotten met bv nog een aantal zeugjes of heerlijk samen. Met veel tijd en geduld zullen er zeker nog wat stappen gemaakt kunnen worden maar verwacht geen knuffelcavia’s…..


. Pucky is gereserveerd. .

Puckie is het broertje van Mukkie, helaas gaan deze mannen niet goed meer samen en worden ze beide gecastreerd en herplaatst. Deze lieverds laten zich goed knuffelen. De castratie zal zo half Mei waarschijnlijk plaats vinden. Alles voor die tijd is mee genomen. Het is even afwachten wanneer de arts tijd heeft. Wil je een van deze knappert een plekje bieden met 1 of meerdere dames laat het ons dan weten. Hij mag na zijn castratie verhuizen. Hij is dan nog wel 5 weken vruchtbaar! Wij hebben evt leenkooien zodat u hem al in zijn eigen verblijf kennis kan maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren. 6 Weken na castratie kunnen ze bij elkaar. Dinsdag 4 mei gecastreerd!


. Muckie is gereserveerd. .

Mukkie is het broertje van Pukkie, helaas gaan deze mannen niet goed meer samen en worden ze beide gecastreerd en herplaatst. Deze lieverds laten zich goed knuffelen. De castratie zal zo half Mei waarschijnlijk plaats vinden. Alles voor die tijd is mee genomen. Het is even afwachten wanneer de arts tijd heeft. Wil je een van deze knappert een plekje bieden met 1 of meerdere dames laat het ons dan weten. Hij mag na zijn castratie verhuizen. Hij is dan nog wel 5 weken vruchtbaar! Wij hebben evt leenkooien zodat u hem al in zijn eigen verblijf kennis kan maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren. 6 Weken na castratie kunnen ze bij elkaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! Dinsdag 4 mei gecastreerd!


Nog Vrij om te reserveren..

Erg verwarrend maar dit is Puck en zijn maatje is Muck Erg toevallig dat er 2 koppels binnen komen met bijna de zelfde namen. Deze jongens kunnen elkaar helaas niet meer verdragen tot groot verdriet van hun huidige baasjes. Om niet te kunnen en hoeven kiezen zijn beide mannen terug naar de opvang gekomen. (weer een bevestiging dat het goed is om geen berenkoppels meer uit te plaatsen)  Gebeurt dit toch omdat de mannen echt niet zonder elkaar geplaatst mogen worden dan met eerlijke info) Dit koppel ging ook goed stabiel weg maar helaas is het toch anders gelopen. Het zijn super leuke sociale ventjes. Nieuwsgierig en kletsen graag op het moment dat ik de opvang binnen kom. Echt super gezellig!

De mannen worden gecastreerd en herplaatst met of bij een lief zeugje. heeft u interesse stuur dan snel een whatsapp. Wij hebben evt leenkooien zodat u hem al in zijn eigen verblijf kennis kan maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren. 6 Weken na castratie kunnen ze bij elkaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! Dinsdag 4 mei gecastreerd!


Nog Vrij om te reserveren..

Mooie kleine Mouse, Wat een schatje ik schat Mouse zo een 5 mnd jong. Mouse heeft last van alle veranderingen is is hier door erg afwachtend. Hij vind mensen erg spannend en zoekt dan ook een plekje waar hij van een afstandje alles kan bekijken. Mouse is nog jong en kan veel leren maar dit vergt veel tijd, liefde, geduld en aandacht! Mouse is inmiddels gecastreerd. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Woensdag 28 April gecastreerd)


Nog Vrij om te reserveren..

Erg verwarrend maar dit is Muck en zijn maatje is Puck Erg toevallig dat er 2 koppels binnen komen met bijna de zelfde namen. Deze jongens kunnen elkaar helaas niet meer verdragen tot groot verdriet van hun huidige baasjes. Om niet te kunnen en hoeven kiezen zijn beide mannen terug naar de opvang gekomen. (weer een bevestiging dat het goed is om geen berenkoppels meer uit te plaatsen)  Gebeurt dit toch omdat de mannen echt niet zonder elkaar geplaatst mogen worden dan met eerlijke info) Dit koppel ging ook goed stabiel weg maar helaas is het toch anders gelopen. De mannen worden gecastreerd en herplaatst met of bij een lief zeugje.Het zijn super leuke sociale ventjes. Nieuwsgierig en kletsen graag op het moment dat ik de opvang binnen kom. Echt super gezellig!

Heeft u interesse stuur dan snel een whatsapp. Wij hebben evt leenkooien zodat u hem al in zijn eigen verblijf kennis kan maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren. 6 Weken na castratie kunnen ze bij elkaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! Dinsdag 4 mei gecastreerd!


Nog Vrij om te reserveren..

Plukkie is een American Teddy van 1 jaar jong, Plulkkie is naar de opvang gekomen omdat hij vocht met zijn kooigenootje. Deze mannen konden elkaar niet meer verdragen en om ongelukken te voorkomen is er voor gekozen om 1 beer te houden en te castreren en daar na zijn vruchtbare periode een zeugje bij te zetten. in mijn ogen de beste optie. Plukkie is naar de opvang gekomen het is een mooie lieve cavia. Hij komt gezellig wat lekkers uit de hand eten, oppakken vind hij spannend maar eenmaal op schoot is alles prima. Kleine onhandige kinderhandjes hebben niet zijn voorkeur! Daar wil hij als hij erg bang word nog wel eens in bijten…… Altijd erg fijn die eerlijke info van het huidige baasje! Even voor de duidelijkheid Plukkie is geen happer maar niet geschikt voor kleine kinderen! Zodra plukje gecastreerd is mag hij verhuizen. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. Reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Kuifje is een super lieve zoete cavia, zoals hij kom je ze maar weinig tegen! Een cavia is van nature een vluchtdiertje. Nou Kuifje vind dat helemaal niet nodig want waarom zou je wegrennen al iemand je heerlijk wil kriebelen……. Deze lieverd is heel goed van vertrouwen en heeft een super mooie tijd bij zijn baasje gehad. Hij kent geen angst! In het belang van Kuifje zoeken we een baasje die hem heel veel knuffels en liefde wil geven en natuurlijk een lief cavia vriendinnetje!  Wij zoeken geen baasje die een makke cavia wil voor de kinderen want Kuifje is geen speelgoed ……  Kinderen in een gezin natuurlijk geen probleem maar wel altijd onder begeleiding van een volwassenen. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Deze lieve jongen heet Spikie, dat heeft hij vast te danken aan zijn mooie haren. Spike is een mooie cavia en nog maar een kleintje.  Hij is pas 3 mnd….. Deze mooie kanjer komt met zijn 4 vrienden bij een andere opvang vandaan die gaan stoppen met het opvangen van cavia’s. Wij helpen graag en hebben deze mannen een plekje gegeven in onze opvang. Spike leeft met 4 andere beren tot nu toe. Zoals u misschien al heeft kunnen lezen hebben we niet veel vertrouwen op de langer termijn dat de mannen samen goed blijven gaan. Zeker niet met al die lekker geurtjes van de dames. We gaan de mannen los van elkaar plaatsen na castratie en maken ze blij met een leuke vriendin of misschien wel vriendinnen….. Heeft u thuis een eenzaam zeugje of groepje dames die echt op een beer zitten te wachten dan kan Spike na zijn castratie gezellig mee. Wij hebben evt leenkooien zodat u hem al in zijn eigen verblijf kennis kan maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Dit is Kiko, wat een schatje he….! Kiko is een van de 53 cavia’s die een paar weken geleden als grote groep binnen is gekomen. Hij heeft aardig wat doorstaan met al die mannen om zich heen die niet altijd even vriendelijk waren. Toch is hij niet beschadigd of gebeten. Nou is Kiko ook wel een beer die zich snel terug trekt als het spannend word dit is zijn geluk geweest. Kiko wacht op castratie en kan zodra hij gecastreerd is binnen of buiten gehuisvest worden. Wel met een of meerdere dametjes om hem heen. Ik schat Kiko zo rond de 8 mnd. Zodra Kiko gecastreerd is mag hij verhuizen. Reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Deze kanjer heet Karamel, dit heeft hij vast aan zijn mooie kleurtje te danken. karamel is een van de 53 cavia’s die een paar weken geleden als grote groep binnen is gekomen. Ook deze jongen is goed uit de strijd gekomen. Geen bijtwonden of beschadigingen aan zijn oortjes of neusje. dit manneke is denk is zo een maand of 8. Hij is klein van stuk en super schattig. Geen held maar dat is niet zo gek…. Hij zoekt zo af en toe zeker toenadering. Dus als je echt tijd en aandacht in hem investeert zou hij ons nog wel eens kunnen verassen!! Zodra Karamel gecastreerd is mag hij verhuizen. Reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Deze kanjer heet Dalton…. Een echte uitbreker, vind het kleinste gaatje….. Maar wel een leukerd. een echte caaf voor als je van uitdaging houd. Een goed omheinde tuin of groot cavia verblijf met 1 of meerdere zeugjes zou voor hem een paradijs zijn! Ik schat dalton zo 1 jaar jong. Zodra Dalton gecastreerd is mag hij verhuizen. Reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


. Marsmellow is gereserveerd. .

Ook Marsmellow is op zoek naar een nieuw tuis. Marsmellow is een van de 53 cavia’s die een paar weken geleden als grote groep binnen is gekomen. Deze mooie witte man met zijn prachtige kruintjes is enorm nieuwsgierig. De eerste weken was hij bang maar hij ontpopt zich nu als een nieuwsgierige cavia die gek is op verse groentjes. Hoe vaak je ook langs loopt hij komt altijd gelijk kijken of er ook iets voor hem bij zit. Deze jongen wacht op castratie en moet dan echt bij leuke geduldige cavia mensen terecht komen. Zodra Marsmellow gecastreerd is mag hij verhuizen. Reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Nog Vrij om te reserveren..

Dit is Pipo, Leuk grappige beer! Wat kijk jij uit naar een nieuwe start bij nieuwe cavia mensen die jou heel veel knuffels gaan geven en een lief vriendinnetje. Jou grappige koppie maakt me elke dag weer aan het lachen. Ook jij bent een van de mannen die redelijk ongeschonden uit de strijd is gekomen. Pipo heeft wel een baasje met geduld nodig! Verwacht niet gelijk een knuffel cavia want dat kent hij niet.  Pipo reserveren kan al! Wij geven u dan een berichtje als hij gecastreerd is, en als alles goed verloopt mag hij 10 dgn na castratie verhuizen. Evt hebben wij een leenkooi voor u om zijn vruchtbare periode naast zijn vriendinnetje of vriendinnetjes af te wachten. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje! (Wacht op castratie)


Er zijn van de week( 30 Maart) Nog 37 beren binnen gekomen…..

Helaas zijn er beren bij die door enorme vechtpartijen beschadigd zijn! Deze mannen hebben nog een traject van herstel voor de boeg. Toch willen we juist deze mannen nu al onder de aandacht brengen.  Heeft u een groot hart en geduld, vind u de littekens / afgeknabbelde oortjes geen probleem…  Reserveer dan vast een van deze mannen. Ze worden gecastreerd en zijn dan nog wel 6 vruchtbaar. Wij hebben evt leenkooien zodat u de beer al in zijn eigen verblijf al kennis kan laten maken met zijn nieuwe vriendin. Zo zijn ze beiden al niet meer eenzaam en kunnen ze al met elkaar communiceren.


Kuifje is weer gelukkig!!  .

Mag ik u voorstellen aan Kuifje, Deze kleine man heeft zoals u kunt zien aardig op zijn falie gehad…. De wonden zijn verzorgd en aan het herstellen. Maar zullen wel zichtbaar blijven. Of het haar terug groeit is nog maar de vraag. De huid is erg beschadigd. Zijn oortjes herstellen niet meer en blijven gekarteld. Kuifje is geadopteerd, wat ik zocht voor deze lieverd heb ik gevonden! Een lief gezin dat door alle littekens heen kijkt en Kuifje zijn ellende wil laten vergeten! Op de eerste foto de eerste kennismaking…. Kijk hem eens vol vertrouwen de toekomst in kijken met die kleine kraaloogjes! Veel geluk kleine man


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Hazie. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan. Vooral zijn oortjes zijn hierdoor enorm beschadigd. De word op zijn rug is mooi aan het genezen. Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 1 jaar. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje!


Nog Vrij om te reserveren..

Mag ik u voorstellen aan Barry. Ook deze knappert is aardig op de vuist gegaan.Zijn rug va zijn schouderbladen zat vol met bijtwonden. Ik heb heb geschoren om de wonden beter te kunnen behandelen /zalven. Dit zal weken duren voor dat zijn vacht weer helemaal is aangegroeid. Maar met tijd en geduld komt dit weer helemaal goed!  Wat deze cavia nodig heeft is liefde, geduld en heel veel lekkers. En een vriendinnetje die niet te dominant is! Deze man zou het heerlijk vinden om lekker los te mogen lopen. Ruimte en rust zullen hem helpen om weer vertrouwen te krijgen. Ik schat hem zo 9 mnd. Voor onze gecastreerde beren houden we de afstand zeugjes vast! Dus u hoeft niet bang te zijn dat het een probleem word om straks een leuke dame te vinden. De mensen die de moeite nemen om een gecastreerde beer te adopteren gaan bij ons voor op het adopteren van een zeugje!


We zullen als de beren op hun gemak zijn rustig aan op de pagina zetten….. Stuk voor stuk worden ze gecastreerd. Op naar een stabiele toekomst met een leuke vriendin….


Skinny cavia’s 

Op het moment verblijft er 1 skinny cavia in de opvang.

. George is gereserveerd. .

Deze lieve kleine man heet George het is een Skinny in de kleur wit met rode oogjes. zijn geboorte datum is 24/12/2020. George is veel liefde een aandacht gewend! Helaas ging het ook hier fout met zijn kooigenootje! 2 Beren en dan ook nog een zonder beschermlaagje….. Dat ging helaas niet goed en er is gelukkig op tijd ingegrepen. Met heel veel verdriet zijn beide mannen naar de opvang gekomen. Wij hebben de mannen laten castreren en deze kanjer kan al herplaatst worden. Heeft u thuis een leuke vriendin of vriendinnen voor deze kale man dan gaat hij vast heel gelukkig worden. Mijn voorkeur heeft een niet al te dominant zeugje!! Ivm zijn kwetsbare huidje!

Lees je wel even in wat de zorg voor een skinny inhoud

Lees eerst even de pagina skinny cavia’s door.

 


Special need cavia’s,

 


Waarom staan er zo weinig tot geen zeugjes op de pagina beschikbare cavia’s…….

Veel zeugjes komen mogelijk drachtig binnen. Dit houd dus in dat ze misschien kleintjes krijgen. Wij houden deze mogelijk drachtige zeugjes 70 dgn in de opvang. Zij worden door ons gemonitord en werpen hun nestje bij ons. De dames die toch leeg blijken te zijn komen dan in aanmerking voor adoptie. Ook gaan mensen die een castraat bij ons adopteren voor op het adopteren van een of meerdere zeugjes. Wij krijgen zo ontzettend veel beren binnen ook deze mannen verdienen een plekje en een kans op een blijvend maatje. Door deze mannen te laten castreren en aan een zeugje te koppelen ziet hun toekomst er ook weer rozenkleuring uit.


Dierenartsenpraktijk Maarssen en Caressa Dierenziekenhuis castreren onze mannen.

De beren zijn na castratie nog 4 tot 6 weken vruchtbaar! evt is het mogelijk om een leenkooi van ons te lenen zo dat de beer toch bij u thuis kan wennen aan zijn nieuwe vriendin / vriendinnetjes zonder dat er een ongelukje gebeurt! Want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Gecastreerde beer

Een groot gedeelte van onze beren word gecastreerd als hun gezondheid en leeftijd dat toestaat. Sommige beren leven al hun hele leven samen en is castratie niet eens nodig.  Het opvangen van al deze cavia’s brengt natuurlijk ook kosten met zich mee. Deze kosten vangen wij voor een gedeelte op uit de vergoeding van herplaatste cavia’s.

Voor herplaatsing vragen wij de volgende vergoeding:

 • Zeugje 20,00
 • Beertje ( wij plaatsen geen losse beren)
 • Gecastreerd beertje  50,00
 • Vroeg castraatje 55,00
 • Skinny Zeugje 35,00

Deze vergoeding vloeit terug de opvang in,

Geen afstandskosten, kleine bijdragen is wenselijk…

Mensen betalen tot op heden bij ons geen afstandskosten op het moment dat ze een dier afstaan. Dit is om het dumpen van cavia’s tegen te gaan. Te vaak worden er nog gedumpte cavia’s gevonden in de omgeving. Nu na 1.5 jaar bezig te zijn met de opvang zien we dat onze kosten enorm zijn. We willen dat het onze kanjers aan niets ontbreekt en dragen deze kosten.

Een vrijwillige bijdragen is natuurlijk meer dan welkom, zeker bij de beertjes….  De beren die niet gecastreerd zijn, die alleen opgenomen moeten worden in de opvang moeten vrijwel altijd gecastreerd worden. Onze dierenartsen komen ons gelukkig in de kosten tegemoet maar dan nog blijft dit een grote uitgave voor de opvang.

Van de adoptie kosten die betaald worden betalen wij:

 • Bodembedekking
 • Goede voeding
 • Dierenarts kosten
 • Medicijnen
 • Castratie kosten
 • Anti-parasitaire middelen
 • Huisvesting.
 • Vitamine’s

Beschikbaarheid

Informeer even naar de beschikbare cavia’s op het moment….

Cavia’s die net binnen komen willen we niet belasten met een fotosessie…..

Wij hebben evt ook alle toebehoren (kooi/ fles/ voerbakjes/ hooiruifjes/ vervoerbakjes, binnen rennen,  buiten rennen) ter overname. Ook zo ondersteunt u de opvang!

Kijk even in ons Winkeltje

Wij werken samen met Dierenspeciaalzaak Pel Eemland diervoerders, Welkoop Wijk bij Duursteden en Jumper Overvecht. Deze samenwerking houd in dat er ook opvang  cavia’s bij hun in de winkel gehuisvest zijn. Er zijn al zoveel cavia’s die een liefdevol thuis zoeken!

Wij werken samen met Dierenartsenpraktijk Maarssen  en Caressa Dierenziekenhuis

Wij vangen naast de cavia’s al jaren lang heel veel dieren op. Van kippen/ konijnen tot papegaaien en varkens….. Kijk eens op onze kinderboerderij website. Bij ons staan de dieren op nr 1. Elk dier heeft recht op een liefdevol thuis!